Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Patientsäkerhet

DM-PLAY: Tjuvkika på NKS

Publicerad: 17 december 2013, 13:57

Nya Karolinska håller på att ta form. Dagens Medicin var med inne på byggområdet.


2016 ska Nya Karolinska, Solna, ta emot de första patienterna och 2017 ska sjukhuset vara helt klart. I dag, tisdag, firar projektet halvtid och Dagens Medicin var med inne på byggområdet och intervjuade Charlotte Ruben, arkitekt vid White Tengbom Team, se tv-klipp ovan.

Dagens Nyheter rapporterade i dag om att Nya Karolinska blir mer än 50 procent dyrare än jämförbara byggen i andra länder i Europa och i USA. Torbjörn Rosdahl (M), finanslandstingsråd i Stockholm, lyfte som svar på kritiken fram att det kostar att göra ett miljövänligt och modernt sjukhus när han talade på en pressträff som anordnades av Stockholms läns landsting.

Sjukhuset är designat för att bedriva högspecialiserad sjukvård och enligt Torbjörn Rosdahl blir det en viktig del i att göra Stockholm till en central punkt för life science. Varje vårdrum på Nya Karolinska ska vara enkelrum med egen dusch och toalett. Under presskonferensen framhölls dels att det ger patienterna mer integritet, dels att det är mer patientsäkert än när rum delas.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev