Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Patientsäkerhet

Ivo granskar kirurgkliniken i Östersund

Publicerad: 3 juni 2021, 12:43

”Ivo har tagit del av flera anonyma tips via vår upplysningstjänst. Det anmälarna menar är att det finns patientsäkerhetsrisker vid kirurgkliniken i Östersund. Eftersom det är flera tips som belyser samma problem vill Ivo titta närmare på det”, förklarar Erika Löfqvist, inspektör vid avdelning nord på Ivo.

Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Nu inleder Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, en granskning av kirurgkliniken i Östersund. Detta efter att myndigheten fått in flera tips om patientsäkerhetsrisker.


Ämnen i artikeln:

Region Jämtland HärjedalenIvo

– Ivo har tagit del av flera anonyma tips via vår upplysningstjänst. Det anmälarna menar är att det finns patientsäkerhetsrisker vid kirurgkliniken i Östersund. Eftersom det är flera tips som belyser samma problem vill Ivo titta närmare på det, förklarar Erika Löfqvist, inspektör vid avdelning nord på Ivo.  

Dagens Medicin har i ett flertal artiklar berättat om den ansträngda situationen vid kirurgkliniken.  I slutet på mars valde också kirurgchefen Anna Warg att avsluta sin tjänst på kliniken. 

Läs mer: ”Vi är djupt oroade inför framtiden” 

Ivo har begärt in yttranden från arbetsgivaren kring de anonyma tips som har kommit in, och har också fått cirka 500 avvikelser som har upprättats av personal vid kirurgkliniken. 

– Vi har meddelat vårdgivaren att Ivo kommer att göra en tillsyn, säger Erika Löfqvist. 

Dagens Medicin söker Richard Högström, chef för kirurgkliniken. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

 

Malin Wernström

Reporter

malin.wernstrom@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev