torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Patientsäkerhet

Ivo riktar kritik mot akutsjukhus i Eksjö

Publicerad: 14 december 2022, 12:58

Kritiken mot Höglandssjukhuset är en del av den nationella tillsyn som Ivo genomfört vid landets akutsjukhus, där huvudfokus legat på vårdplatser.

Foto: JOHANNA LUNDBERG

Patienter tvingas ligga i korridorer och skickas till avdelningar där personalen saknar rätt kompetens. Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, riktar nu kritik även mot Höglandssjukhuset i Eksjö.

Ämnen i artikeln:

Ivos nationella tillsyn av sjukhusvården IvoHöglandssjukhuset EksjöRegion Jönköpings länToppnyheter

T


Det saknas disponibla vårdplatser på sjukhuset i Eksjö, vilket gör att patienter tvingas övernatta på en redan överbelagd akutmottagning eller skickas till andra avdelningar.

Läs också: 298 patienter utlokaliserade på en månad 

Mycket grundar sig i brist på personal enligt tillsynsmyndigheten, som konstaterar att sjukhuset inte leder och planerar verksamheten på ett sätt så att god vård upprätthålls.

Kritiken mot Höglandssjukhuset är en del av den nationella tillsyn som Ivo genomfört vid landets akutsjukhus, där huvudfokus legat på vårdplatser. Hittills har samtliga 24 akutsjukhus som Ivo granskat fått kritik av myndigheten.

Tre sjukhus har ännu inte mottagit tillsynsbeslut från Ivo: Oskarshamns sjukhus, Visby lasarett samt Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Läs alla nyheter om Ivos nationella tillsyn av sjukhusen.  

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev