torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Patientsäkerhet

Ny verksamhet ska minska väntetiderna på Karolinska

Publicerad: 1 juni 2023, 11:55

Caroline Hällsjö Sander blir produktionsdirektör på Karolinska universitetssjukhuset och ska i sin roll leda inrättandet av en ny produktionsstab.

Foto: Privat

Caroline Hällsjö Sander blir produktionsdirektör på Karolinska universitetssjukhuset. I rollen ska hon leda inrättandet av en ny produktionsstab.

Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhuset

Malin Wernström

malin.wernstrom@dagensmedicin.se


Stab produktion, som verksamheten ska heta, kommer att ansvara för att förbättra planerings- och uppföljningsprocessen på Karolinska. Det innebär bland annat att se till att sjukhuset har rätt förutsättningar att erbjuda patienter vård i rätt tid.

Caroline Hällsjö Sander har tidigare varit tf produktionsdirektör på Karolinska under hösten. I sin roll i sin roll som tf har hon arbetat för att korta köerna på sjukhuset.

”Vi gjorde fina insatser under hösten där hela sjukhuset fokuserade på att öka tillgängligheten för de patienter som väntar på operation och nybesök. Nu tar vi detta arbete vidare och arbetar med väntetider även internt på sjukhuset. Ett exempel på detta är det flödesarbete som pågår med akutmottagningen och alla samarbetspartners”, säger Caroline Hällsjö Sander, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Karolinska ska beta av vårdkö – börjar operera på lördagar

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?
Klicka här!
Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev