Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Patientsäkerhet

Psykiatripersonal anmäler sig själva till Ivo

Publicerad: 9 juni 2022, 13:51

Skaraborgs sjukhus i Falköping.

Foto: Peter Johansson

Sommarens personalbrist och förändrade arbetssätt gör att de anställda på öppenvårdspsykiatrin i Falköping Ivo-anmäler sig själva.


Ämnen i artikeln:

Skaraborgs sjukhusVästra GötalandsregionenToppnyheterToppnyheter ArbetslivToppnyheter Psykiatri

– Min stora oro är att personal- och patientsäkerhet riskeras, säger psykiatrisjuksköterskan Anna Lööv, vid öppenvårdspsykiatrin, Skaraborgs sjukhus i Falköping, till Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Läs också: Många i vården sjuka på jobbet

Bristen på personal gör att slutenvårdspsykiatrin vid Skaraborgs sjukhus tvingas stänga avdelningar under sommaren. För att lösa situationen ska sjukhusen i Västra Götalandsregionen, enligt radion, dels samarbeta mer, dels ska öppenvårdspsykiatrin i Falköping täcka upp för slutenvården. 

Det är den senare åtgärden som gör att de anställda vid öppenvårdspsykiatrin, Skaraborgs sjukhus i Falköping anmäler sig själva till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

– Jag har svårt att se, utifrån de resurserna vi har, hur vi ska kunna bedriva vårt dagliga grundläggande öppenvårdsarbete och samtidigt kunna stötta slutenvården på ett adekvat sätt genom den här lösningen, säger Anna Lööv till Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev