söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Patientsäkerhet

Råttproblem på Östersunds sjukhus – kiosk nedstängd

Publicerad: 17 maj 2023, 11:41

En råtta har fångats in, enligt miljö- och hälsokontoret, men kiosken på sjukhusets entréplan stängs nu tillfälligt.

Foto: Fredrik Sandberg/TT, Johan Axelsson/Bildbyrån

Efter att råttspillning upptäckts vid en inspektion har en kiosk på entréplan stängts tills vidare. Kommunens miljö- och hälsokontor har även informerat Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Ämnen i artikeln:

Östersunds sjukhusIvo

Helena Wedin

helena.wedin@bbm.bonnier.se


Det har varit problem med både råttor och möss på sjukhuset i flera år, uppger Jörgen Svensson, fastighetschef på Östersunds sjukhus för lokaltidningen LT och fällor finns utplacerade på olika platser i källaren.

Jörgen Svensson tror dock inte att det är någon hög risk för att råttorna och mössen sprider sig vidare in på andra delar av sjukhuset.

– En risk finns det ju alltid eftersom det är ett hus. Men råttor dras dit det finns mat och det är det som har varit problemet här, säger han till LT.

Läs också: Silverfiskar i sängar och trånga lokaler – sjukhus anmäls

En råtta har fångats in, enligt miljö- och hälsokontoret, men kiosken på sjukhusets entréplan stängs nu tillfälligt då kommunen kräver ytterligare byggnadstekniska åtgärder för att förebygga ytterligare angrepp.

Det finns även ett beslut riktat mot Östersunds sjukhus om att berätta vilka rutiner som de har för att förebygga förekomst av skadedjur och att komma in med en åtgärdsplan gällande sjukhusets skalskydd, skriver LT.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev