Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Patientsäkerhet

Sahlgrenskas staber ska minskas med tio procent

Publicerad: 3 maj 2019, 13:30

Foto: Marie Ullnert

Styrelsen har beslutat om ett åtgärdsprogram för att få sjukhusets ekonomi på fötter. Det aktuella underskottet är på 44 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Sahlgrenska universitetssjukhusetVästra Götalandsregionen

Det förstärkta åtgärdsprogrammet klubbades av styrelsen i dag fredagen den 3 maj. Programmet innehåller handlingsplaner från alla sjukhusets sex områden. ”Den administrativa delen – sjukhusets staber – ska minska sin budget med 10 procent. (..) Inköp av varor och tjänster kommer att prövas strikt. Sjukhuset ska också säkerställa en kostnadseffektiv läkemedelsanvändning”, skriver universitetssjukhuset i ett pressmeddelande.

– Att minska staberna ligger i linje med strategin att satsa på kärnverksamheten: vård, utbildning och forskning, säger tillförordnande ekonomidirektör Anders Glansén i pressmeddelandet.

Det pågår samtidigt en dialog mellan ledningen för Sahlgrenska och ledningen för regionen, bland annat om att det i vissa fall saknas finansiering för nya uppdrag. Dagens Medicin har tidigare bland annat skrivit om att Sahlgrenska stoppar behandlingar för könsdysfori på grund av bristande resurser.

Samtliga akutsjukhus inom Västra Götalandsregionen har ekonomiska underskott.

Relaterat material

Missförstånd om resurser för könsdysfori

Sahlgrenska vill få mångmiljonskuld avskriven

Sara Heyman

Teamledare – nyheter

sara.heyman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev