måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Patientsäkerhet

Sjukhus med it-problem upp i stabsläge under fredagen

Publicerad: 17 februari 2023, 11:03

Samtliga tre sjukhus i Östergötlands län, däribland Linköpings universitetssjukhus, gick upp i stabsläge på grund av IT-problem. Foto: Jeppe Gustafsson

Samtliga tre sjukhus i Östergötlands län och hela Region Östergötland gick under fredag förmiddag upp i stabsläge på grund av it-problem, rapporterar lokala medier.

Ämnen i artikeln:

BeredskapslägeRegion ÖstergötlandVrinnevisjukhusetUniversitetssjukhuset i LinköpingLasarettet i Motala

T

TT


Regionen har etablerat särskild sjukvårdsledning och befinner sig i regionalt stabsläge och lokala stabslägen på sjukhusen i Norrköping, Linköping och Motala.

– Sedan tidigt i morse har vi driftstörningar i vissa interna system, säger säkerhetschefen Rickard Lundin till P4 Östergötland under fredagen.

Den senaste tiden har flera företag och myndigheter drabbats av så kallade överbelastningsattacker, men inget tyder på det, enligt Lundin.

– Det finns inget som tyder på att det är kopplat till cyberincidenter eller liknande.

Enligt både Rickard Lundin och regionens pressmeddelande bedrivs vården som vanligt och den som har en bokad tid kommer att kontaktas om driftstörningarna påverkar besöket.

– Vissa system fungerar inte och det betyder att vissa behöver använda sig av reservrutiner, men vården fungerar som vanligt.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev