Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Personnytt

Anders Ekholm blir analysdirektör på Ivo

Publicerad: 6 April 2021, 13:15

Anders Ekholm, snart på ny tjänst.

Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

Den 1 maj tillträder Anders Ekholm som analysdirektör för Ivos nybildade analysavdelning. Där ska han utveckla och förstärka analys- och digitaliseringsarbetet.


Ämnen i artikeln:

IvoSocialstyrelsen

Den nystartade analysavdelningen på Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, ska stötta verksamheten i datadriven tillsyn och tillståndsprövning genom snabbare analyser av risker, kvalitet och säkerhet i vård och omsorg, skriver tillsynsmyndigheten i ett pressmeddelande.  

Anders Ekholm har varit analyschef på socialdepartementet, vd på Institutet för framtidsstudier och har skrivit rapporter om framtidens vård och omsorg. Förra sommaren blev han en av nio ledamöter i det rådgivande organet för digitala frågor vid Myndigheten för digital förvaltning. 

Som analysdirektör blir han direkt underställd Ivos generaldirektör Sofia Wallström, som ser honom som en viktig förstärkning. 

– Analysavdelningen är ett viktigt steg i arbetet med att förstärka myndighetens analyskapacitet och digitalisering för att få mer genomslag till nytta för patienter och brukare, säger Sofia Wallström i pressmeddelandet. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Susanna Pagels

Reporter

susanna.pagels@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

IvoSocialstyrelsen

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev