Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Anders Tegnell slutar på FHM – får internationellt uppdrag

Publicerad: 9 mars 2022, 09:34

Statsepidemiolog Anders Tegnell vid en av alla pressträffar under covidpandemin.

Foto: Jessica Gow/TT

Statsepidemiolog Anders Tegnell har fått i uppdrag att arbeta med den globala vaccinationsinsatsen för WHO i Genève. 14 mars lämnar han Folkhälsomyndigheten.


Ämnen i artikeln:

Anders TegnellFolkhälsomyndighetenWHOVaccinToppnyheter

Det tillkännager Folkhälsomyndigheten i dag. Den numera världskände Anders Tegnell lämnar därmed sina uppdrag som avdelningschef och statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten.

Läs också: Pressträffarna om covid-19 upphör 

Anders Tegnell blir senior expert i en ny grupp som ska samordna arbetet mellan världshälsoorganisationen WHO, FN:s barnfond Unicef och vaccinorganisationen Gavi, skriver Folkhälsomyndigheten, FHM, i ett pressmeddelande. 

Uppdraget handlar bland annat om att tillgängliggöra covid-19-vaccin till världens länder som inte kunnat köpa eget vaccin. 

”Jag har arbetat med vacciner i 30 år och har samtidigt alltid brunnit för internationella frågor. Nu får jag chansen att bidra i det omfattande internationella arbetet. Det är fortsatt mycket viktigt att vaccinerna når ut till de länder som inte har haft de ekonomiska förutsättningarna att köpa egna vacciner”, säger Anders Tegnell i pressmeddelandet.

Funktionen som statsepidemiolog övertas av Anders Lindblom. Han har en bakgrund som smittskyddsläkare och arbetar i dag vid avdelningen för smittskydd och hälsoskydd.

Läs också: FHM: Beredskap krävs för ny covidvariant 

Läs också en tidig intervju: Tegnell: Ett vaccin kan dröja

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dagens Medicin

redaktionen@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev