Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Anställda på Södersjukhuset får 3 000 kronor i bonus

Publicerad: 26 februari 2009, 09:57

Södersjukhuset i Stockholm överträffade sin budget med 15 miljoner förra året. Nu får de anställda ta del av vinsten i form av ett engångsbelopp som betalas ut till alla utom de allra högsta cheferna.

Ämnen i artikeln:

SödersjukhusetStockholms läns landsting

– Det är inte helt klart hur stort beloppet kommer att bli, men det rör sig om ungefär 3 000 kronor per medarbetare beroende på hur mycket man har jobbat och vilken sysselsättningsgrad man har, säger Helen Hellströmer vid informationsavdelningen på Södersjukhuset.

Ledningen för sjukhuset beslutade inför 2008 att personalen skulle få möjlighet till bonus om vissa kriterier uppfylldes. Sjukhusets vd Christina Söderholm förklarar i ett pressmeddelande att hon är mycket stolt över att medarbetarna nu kan få en belöning för sitt hårda arbete. Hon menar också att de kommande åren kommer att bli tuffa och att det då är extra viktigt att alla känner att arbetsgivaren ger något tillbaka.

För att klara kraven för belöning har Södersjukhuset, förutom att överträffa budget, bland annat kortat köerna till planerad vård samt fått fler nöjda patienter och medarbetare. Enligt Södersjukhusets styrelseordförande Jan-Åke Björklund vill man behålla och vidareutveckla belöningssystemet.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev