Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Apotekspersonal hotades efter tragiskt dödsfall

Publicerad: 9 december 2015, 13:52

Mamman ville ha en adrenalinpenna till sin dotter.

Foto: Samuel Lagercrantz

Anställda på ett apotek i Dublin mottog dödshot efter en händelse där en mamma blev nekad en adrenalinpenna trots att hennes dotter drabbats av en anafylaktisk chock.


Det tragiska dödsfallet inträffade i december 2013. Nu, två år senare, utreder Irlands farmaceutiska sällskap om apotekaren som vägrade lämna ut adrenalinpennan har varit oskicklig i sin yrkesutövning.

Enligt den utfrågning som sällskapet håller har det förekommit flera hot mot personal på apoteket efter händelsen, rapporterar irländska medier. Vid ett telefonsamtal till apoteket ska personen som ringde hotat att ”slakta” en anställd.

Enligt apotekschefen ska personal också ha kallats för ”scumbags” och mottagit smädelser både via e-post och från personer som kommit in på apoteket.

Vid händelsen 2013 kom mamman till en 14-årig flicka in på apoteket och bad om en adrenalinpenna eftersom dottern var allergisk och hade ätit av en jordnötsbaserad sås på en kinesisk restaurang. Apotekaren nekade mamman pennan eftersom hon saknade recept.

Enligt apotekarens ombud uppmanade hans klient mamman att ringa ambulans. Det motsäger mamman i utfrågningen som ännu inte är avslutad.

Modern till 14-åringen som avled uppger att hon inte avser att driva ärendet i en domstol.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev