Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Byxlös patient fick fira jul i säng

Publicerad: 16 januari 2008, 13:08

Flera patienter på hematologen vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna fick tillbringa julhelgen i sängen eftersom det inte fanns några rena patientbyxor. Också brist på rent sänglinne är ett problem enligt personalen.


I december stämde Landstinget Sörmland tillsammans med Landstinget Västmanland och Landstinget i Uppsala län företaget Berendsen Textilservice AB på 11 miljoner kronor på grund av svinn och försenade tvättleveranser.

Men patienterna på hematologen vid Mälarsjukhuset har inte märkt av någon förbättring.  Runt julhelgen fanns inte ett enda par rena patientbyxor på avdelningen, skriver Eskilstuna-Kuriren.

– Jag och flera andra patienter tvingades vara utan byxor i flera dagar runt jul, och fick därför lov att tillbringa dagarna i sängen. När jag fick besök hade jag en filt över knäna, säger patienten Nils Asplund till tidningen.

Enligt personal på hematologen råder det ofta brist på patientkläder och också rena filtar och täcken har saknats under vintern.

Lena Sundin Andersson, servicecontroller i Landstinget Sörmland, säger till Eskilstuna-Kuriren att tvättleveranserna från Berendsen nu fungerar bra och att eventuella problem beror på att avdelningarna beställt för lite kläder och lakan per leverans.

Landsting stämmer tvätteri

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev