tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Cannabis testas mot KOL

Publicerad: 5 september 2005, 08:34

Forskare vid Imperial College London i Storbritannien letar efter frivilliga för att testa huruvida cannabis kan lindra den andfåddhet som orsakas av sjukdomar som kroniskt obstruktiv lungsjukdom, KOL.


Forskarna, som nu letar efter frivilliga i åldrarna 50 till 70 år, vill hitta ett ämne som förhindrar upplevelsen av andfåddhet utan att förmågan att andas försämras, vilket hittills varit mycket svårt. Forskarna både tror och hoppas att de aktiva substanserna i cannabis, canabinoider, kan vara sådana ämnen.

De frivilliga ska inte ha några andningproblem. Under själva undersökningen, som utförs på Charing Cross Hospital i västra London, ska personerna kopplas till en utrustning som både kan reglera och mäta deras andning.

Genom att tillsätta koldioxid till inandningsluften kommer personerna att uppleva andfåddhet. Därefter får de inandas en spray som innehåller tetrahydrocannibinol, THC, den aktiva substansen i cannabis. Förhoppningsvis kommer detta att minska känslan av andfåddhet, skriver forskarna i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev