Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

De nomineras till Läkarförbundets styrelse

Publicerad: 11 november 2020, 13:50

Foto: Getty Images


Två nya ledamöter föreslås till styrelsen i Sveriges läkarförbund.

Ämnen i artikeln:

Läkarförbundet

Linda Berglund

linda.berglund@dagensmedicin.se


Vid förbundets fullmäktige den 18–19 november ska fem poster i den 15 personer stora styrelsen tillsättas, utöver ordförande och andre vice ordförande.  

Som nya ledamöter föreslås Ylva Sandström, allmänläkare och ordförande för Distriktsläkarföreningen i Stockholm. Valberedningen skriver i sin motivering att Ylva Sandström har stor kunskap om politisk styrning efter att tidigare ha varit aktiv i kommunpolitiken och att hon som chefredaktör för Distriktsläkaren är van vid att påverka beslutsfattare via media och bedriva lobbyarbete.

Som ny ledamot föreslås också Emelie Hultberg, specialist i gynekologi och obstetrik inom NU-sjukvården. Hon var med om att skapa den regiongemensamma läkarföreningen i Västra Götalandsregionen och valdes också till föreningens ordförande 2018. Valberedningen skriver att ”Emelies stora bas- och lokalfackliga erfarenhet kombinerat med hennes många goda personliga egenskaper och kompetenser genom en ledamotsplats i förbundsstyrelsen kommer att kunna omsättas till ett mycket framgångsrikt politiskt strategiarbete”.

Tre ledamöter föreslås till omval. Torsten Mossberg, ordförande för Seniora läkare och specialist i anestesi och intensivvård, Erik Dahlman, specialist i psykiatri och rättspsykiatri i Region Skåne och ledamot i Etik- och ansvarsrådet, samt Saad Rammo, specialist i allmänmedicin i Region Sörmland, där han också är vice ordförande i läkarföreningen.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev