Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Hallå där…

Publicerad: 22 februari 2021, 06:00

Utmanande men samtidigt väldigt kul, säger Pia Näsvall, om sitt nya uppdrag som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Norrbotten.

Foto: Simon Eliasson

...Pia Näsvall, chefläkare och kirurg, som den 1 april blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Norrbotten.


Ämnen i artikeln:

Region Norrbotten

Hur känner du inför ditt nya uppdrag?

– Det känns som att jag kliver in i en roll med ett väldigt stort ansvar. Det är utmanande men samtidigt väldigt kul. 

Du har varit chefläkare under större delen av pandemin. Vad tar du med dig för erfarenheter från den här tiden in i din nya tjänst som hälso- och sjukvårdsdirektör?

– Jag tar med mig många saker. Men kanske främst att vi har lärt oss att arbeta tillsammans över klinikgränserna, för det är verkligen något vi har varit tvungna att göra under den här tiden. Och något som jag också tror kommer att vara nödvändigt för vården framöver för att öka tillgängligheten och för att säkra en god kvalitet i vården. 

– Sedan har jag varit med och infört en digital ingång till första linjens vård i Region Norrbotten. Det kickade i gång i februari i fjol, precis när pandemin hade startat. Den har vi projektarbetat med, och fått på rull under pandemin. Där har vi lärt oss mycket som vi kan ha nytta av när det nu ska breddinföras. Sedan tar jag så klart med mig kunskaper jag har fått som medicinskt ansvarig chefläkare i regionens krisledningsgrupp under den här tiden, säger Pia Näsvall. 

 

Malin Wernström

Reporter

malin.wernstrom@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Region Norrbotten

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev