Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Han blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Örebro

Publicerad: 28 juni 2019, 09:41

”Rätt man för jobbet”, tror Örebro läns läkarförening om Jonas Claesson, som blir regionens nya hälso- och sjukvårdsdirektör.


Ämnen i artikeln:

Region Örebro Län

En disputerad läkare med specialisering i anestesi och intensivvård samt klinisk farmakologi är vad Örebro får som ny hälso- och sjukvårdsdirektör. Jonas Claesson kommer närmast från tjänsten som biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västerbotten, där han dessförinnan var han chef för verksamhetsområde kirurgi med ansvar för Västerbottens läns 16 kirurgiska verksamheter.

Läkarföreningen i Örebro är nöjda med tillsättningen. Som Dagens Medicin rapporterat författade ett antal läkare tidigare i våras ett brev till regiondirektören, som läkarföreningen ställde sig bakom, där de skrev att ledningen för sjukvården i Örebro har en ”alarmerande låg andel högre chefer med medicinsk kompetens”. De efterfrågade i brevet en ny hälso- och sjukvårdsdirektör med ”visad kompetens inom sjukvårdsorganisation och ledning, med insikt om att verksamhetens behov behöver styra besluten och att stödfunktionerna är just ’stöd’ och inte det centrala”.

– Vi är väldigt nöjda. Vi vill hälsa Jonas Claesson varmt välkommen till vår region, säger Paula Wallmon, Läkarföreningens ordförande, som konstaterar att Jonas Claessons bakgrund och erfarenhet tilltalade Läkarföreningen ”till hundra procent”.

– Vi tror att han är rätt person för jobbet. Alla fackförbunden i den fackliga rekryteringsgruppen var också väldigt överens, säger hon.

Jonas Claesson tillträder tjänsten senast den 1 januari nästa år. Fram tills det att han tillträder fortsätter Lena Adolfsson, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör och chef för Närsjukvårdsområde väster, att vara regionens tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

Sara Heyman

Teamledare – nyheter

sara.heyman@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Region Örebro Län

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev