Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Han blir regiondirektör i Västerbotten

Publicerad: 24 juni 2021, 12:22

Tommy Svensson blir ordinarie regiondirektör i Region Västerbotten.

Foto: Klas Sjöberg/Region Västerbotten

Tommy Svensson blir ordinarie regiondirektör i Region Västerbotten från den 13 september. Han har varit tillförordnad sedan i februari.


Ämnen i artikeln:

Region Västerbotten

Tommy Svensson gick in som regiondirektör kort efter att dåvarande regiondirektören, Kent Ehliasson, hastigt lämnade sin tjänst. Tommy Svensson kom till regionen som servicedirektör för fyra år sedan. 

Läs också: ”Makt är att knuffa saker och ting i önskad riktning”

Nu ska han leda arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård och den regionala utvecklingen, som det står i pressmeddelandet från Region Västerbotten.

– Jag är ytterst ödmjuk inför uppdraget att vara med och bidra till ett ökat mervärde för invånarna i Västerbotten, säger Tommy Svensson i samma pressmeddelande.

Tommy Svensson har förutom en pandemi förmodligen haft en hel del annat på sitt bord sedan han började. Region Västerbotten har kritiserats av anställda för en rådande tystnadskultur, något Dagens Medicin har skrivit om tidigare. Under hösten ska bland annat en kritisk verksamhetschef i hälso- och sjukvården tvingats att ta time out och under förra våren visade en enkätundersökning att hälften av de svarande, ansåg att det fanns en tystnadskultur på deras arbetsplatser.

Läs också: Anklagelser om tystnadskultur i Västerbotten

Susanna Pagels

Reporter

susanna.pagels@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Region Västerbotten

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev