Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Hon är årets arbetsterapeut

Publicerad: 27 oktober 2020, 08:52

Therese Rosenkvist, arbetsterapeut inom socialpsykiatrin i Sjöbo kommun

Foto: Kajsa Ljungberg

Therese Rosenkvist utses till årets arbetsterapeut 2020. Det stod klart vid ett frukostseminarium anordnat av professions- och fackförbundet Sveriges Arbetsterapeuter i dag.

Ämnen i artikeln:

Rehabilitering

Cathrine Hofbauer

cathrine.hofbauer@dagensmedicin.se


Till vardags arbetar Therese Rosenkvist inom socialpsykiatrin i Sjöbo kommun. Hon får priset för sina insatser i projektet Häng med oss ut, som är ett samarbete mellan de socialpsykiatriska verksamheterna i Sjöbo, Ystad, Tomelilla, Skurup och Simrishamn samt föreningen Friluftsfrämjandet. Projektet handlar om återhämtning i form av friluftsaktiviteter för personer med psykisk ohälsa. 

– Att få ta emot priset som Årets arbetsterapeut betyder otroligt mycket för mig. Arbetsterapeut är ett yrkesval jag aldrig har ångrat, jag älskar det! kommenterar Therese Rosenqvist i ett pressmeddelande. 

Hon säger också hon är stolt och tacksam över att få jobba i en verksamhet som förstår och värdesätter arbetsterapeuters kompetens. 

– Det var tänkt som ett lokalt projekt i Sjöbo, men tack vare fantastiskt teamarbete och alla otroliga deltagare är det nu fler som kan ta del av konceptet och som får må bättre med hjälp av friluftsliv i naturen, fortsätter hon. 

Vid samma digitala frukostseminarium utsågs Jennifer Johansson vid Linköpings universitet och Isidora Vera Valencia vid Karolinska institutet till Årets arbetsterapeutstudenter, detta för en kartläggning de gjort om interprofessionellt lärande. 

Priset Årets arbetsterapeut är nyinstiftat och Therese Rosenkvist belönas med 10 000 kronor.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev