Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Hon blir ny chef för e-hälsa i Skåne

Publicerad: 11 januari 2021, 11:24

Ingela Lidén tillträder under våren.

Foto: Pressbild

Ingela Lidén blir ny förvaltningschef för digitalisering, it och medicinsk teknik i Region Skåne.


Ämnen i artikeln:

Digital vårdRegion Skåne

Ingela Lidén har över 30 års erfarenhet inom it i olika roller och på olika företag. Närmast kommer hon från CGI Sverige AB och ska nu leda utvecklingen av digitala lösningar för invånarna och vården i Region Skåne.

”Jag tar den här tjänsten för att jag vill göra något som är viktigt på riktigt. Digitalisering är en förutsättning för att möta utmaningarna inom hälso- och sjukvården, bland annat genom att kunna vårda fler i hemmet framöver”, säger hon i ett pressmeddelande från Region Skåne.

Region Skåne har ambitionen att bli Sveriges ledande region i att utveckla, erbjuda och använda digitala tjänster inom hälso- och sjukvården, enligt pressmeddelandet. 

Digitala lösningar ska, enligt regionen, bidra till att förbättra kvalitet, patientsäkerhet och tillgänglighet, ge en mer jämlik vård och effektivare användning av resurser.

”Under årets pandemi har vi sett vilken nytta digitala lösningar kan göra för invånarna. Att vi lägger ännu större kraft på att utveckla våra e-hälsotjänster är en förutsättning för att vi även i framtiden ska kunna erbjuda skåningarna en tillgänglig och trygg hälso- och sjukvård”, säger regiondirektör Alf Jönsson i samma pressmeddelande.

Med sin breda erfarenhet är Ingela Lidén en betydelsefull rekrytering för ta ledningen i den tekniska utvecklingen, anser han. Hon utsågs i december och tillträder tjänsten under våren 2021.

Susanna Pagels

Reporter

susanna.pagels@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Digital vårdRegion Skåne

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev