Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Hon föreslås bli Sylfs nya ordförande

Publicerad: 25 mars 2022, 17:14

Shadi Ghorbani (t v) och Madeleine Liljegren.

Foto: Tomas Melin (Madeleine Liljegren)

När Madeleine Liljegren kliver av från ordförandeposten i Sylf i förtid är valberedningens förslag till efterträdare en blivande allmänläkare.


Ämnen i artikeln:

Madeleine LiljegrenSylfLäkarförbundet

Shadi Ghorbani klev in som styrelseledamot i Sveriges yngre läkares förening, Sylf, så sent som i oktober. I valberedningens motivering till henne som ordförandekandidat beskrivs hon som en person som ”har en förmåga att inkludera alla och att få saker gjorda”.

Hon bor i Malmö och gör sin ST i allmänmedicin vid en vårdcentral i Hässleholm. Och även om Shadi Ghorbani är en färsking i Sylf på nationell nivå har hon varit lokalt fackligt aktiv i Sylf Skåne sedan 2014.

– Jag har varit mycket engagerad i primärvårdens frågor, och med att försöka få till en ST-trappa i allmänmedicin i Skåne. Det finns i några andra regioner, där man får ett visst lönepåslag under ST. I Sylfs styrelse jobbar jag mycket med att få till ett nationellt dokumentationssystem för utbildningsläkare, säger Shadi Ghorbani.

Vad fick dig att vilja kandidera till ordförande?

– Jag fick frågan och det kändes lite nervöst, men roligt att ha fått förtroendet. Jag tycker att det fackliga arbetet är så himla roligt och är stolt över förbundet.

Sylfs nuvarande ordförande Madeleine Liljegren avgår i förtid – hon har sagt att uppdraget tar för mycket tid. Har du några farhågor kring det?

– Jag har tidigare pratat med min chef och förberett att det kunde komma. Jag har en väldigt förstående chef, och vet att jag skulle ha bra stöd om det skulle bli så att det tar mycket tid.

Bland många frågor som Shadi Ghorbani ser som viktiga framöver, lyfter hon ändå en.

– Det känns extra viktigt med BT- och AT-frågor. Eftersom jag själv är utlandsutbildad, i Polen, så är jag väl insatt i det.

Sylfs fullmäktigemöte hålls den 8–9 april.

Läs också: Madeleine Liljegren lämnar Sylf i förtid 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Lisa Blohm

Chefredaktör och ansvarig utgivare

lisa.blohm@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev