Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Hon ska leda infektionsläkarna

Publicerad: 25 maj 2022, 11:01

Malin Ackefors

Foto: Foto: Danderyds sjukhus

Malin Ackefors, verksamhetschef för internmedicin och infektion vid Danderyds sjukhus, har valts till styrelseordförande för Infektionsläkarföreningen, Silf.


Ämnen i artikeln:

Danderyds sjukhusToppnyheter infektion

”Jag är mycket glad och tacksam för att Svenska Infektionsläkarföreningens medlemmar har gett mig detta förtroende. Nya smittämnen, global spridning av nya och gamla infektionssjukdomar har verkligen satt infektionsspecialiteten på kartan och visat att vår kunskap behövs. Silf och dess medlemmar spelar en viktig roll i att fortsätta att verka för att förbättra, stärka och utveckla infektionssjukvården i Sverige”, säger Malin Ackefors i ett pressmeddelande. 

Malin Ackefors blev 2019 klinikchef vid infektionskliniken vid Danderyds sjukhus och tog i januari 2021 över som chef för verksamhetsområdet internmedicin och infektion. Hon har tidigare varit verksam vid Karolinska universitetssjukhuset med fokus på infektioner hos immunsupprimerade patienter. Malin Ackefors har även varit ST-läkarchef och övergripande ST-studierektor för Region Stockholm infektionskliniker under sin tid på Karolinska.

Hon efterträder Lars-Magnus Andersson som ordförande.

Läs också: Så många har blivit specialistläkare i infektion – och andra specialiteter sedan 1970-talet

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!  

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

 

Susanne Fredriksson

Nyhetschef

susanne.fredriksson@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev