Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Ifrågasatt personaldirektör slutar

Publicerad: 22 februari 2017, 10:40

Landstinget Sörmlands HR-direktör Solveig Lampe slutar efter nio år.


Ämnen i artikeln:

Landstinget SörmlandNyköpings lasarett

Solveig Lampe har under de senaste åren som HR-direktör blivit hårt ansatt när anställda slutat i Landstinget Sörmland. När flera sjuksköterskor i fjol sade upp sig kallade hon det en otillåten stridsåtgärd, men tvingades sedan att backa från uttalandet då uppsägningarna lämnades in enskilt, rapporterar Södermanlands Nyheter.

Hur har jobbet varit under de här nio åren?

– Jobbet är jätteroligt och intressant. Sedan är jobbets karaktär så att man hamnar i olika situationer som kan vara mer eller mindre speciella. Det kan handla om det som händer i organisationen, men det kan också vara individärenden, säger Solveig Lampe till Dagens Medicin.

Landstinget Sörmland annonserar nu efter en ny HR-direktör sedan Solveig Lampe meddelat att hon kommer att sluta.

– Jag har aviserat till min chef att jag vill ha en annan livssituation. Jag har en man som är pensionär, jag har barnbarn och jag har jobbat nio år med det här.

Solveig Lampe har formellt inte sagt upp sig och kommer vara kvar som HR-direktör till dess att en ny person är rekryterad till tjänsten och redo att ta över ansvaret.

Vad ska du göra sedan?

– Det finns andra arbetsuppgifter i landstinget men jag har tydligt sagt att jag inte kommer att vara kvar inom HR, för jag tror inte att det skulle bli bra med tanke på min efterträdare. Det kan också bli så att jag lämnar landstinget.

Rättelse: Dagens Medicin har i en tidigare version felaktigt påstått att Solveig Lampe har sagt upp sig från tjänsten som HR-direktör i Landstinget Sörmland.

Relaterat material

Läkare avstängd – misstänks för Hitlerhälsning

Arvodesregler skärps

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev