Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Läkare får byta arbetsplats under uppsägningstiden

Publicerad: 27 augusti 2010, 13:11

Sex läkare som ska sluta på Hudiksvalls hälsocentral har omplacerats av Landstinget Gävleborg. Nu kräver en av dem landstingsdirektörens avgång.


Läkarna har sagt upp sig för att börja arbeta på en vårdcentral som vårdföretaget Mitt hjärta öppnar i Hudiksvall senare i år. De ville ha ledigt under uppsägningstiden, men det beviljades inte. Landstinget har bestämt att de måste arbeta på andra hälsocentraler i norra Hälsingland tills de slutar.

– Det är den bästa lösningen. Deras uppsägningar har skapat en del oro bland både patienter och medarbetare, säger Hans Johansson, vårdenhetschef vid Hudiksvalls hälsocentral, i ett pressmeddelande.

Läkaren Thomas Ehn, en av dem som slutar, är mycket upprörd över behandlingen.

– Man struntar i patienternas intressen. Vi är här för att sköta våra patienter, och de patienter som har valt mig vägras träffa mig, säger han till Sveriges Radio Gävleborg.

Enligt Thomas Ehn beror läkarnas avhopp på missnöje med landstingsledningen. Nu har han skrivit till landstingsstyrelsen och begärt att landstingsdirektören Svante Lönnbark ska avsättas.

Landstingsstyrelsens ordförande Ann-Margret Knapp (S) har läst brevet men tänker inte vidta några åtgärder.

– Kritiken handlar mest om att Svante Lönnbark ska ha skapat ett ledarskap som inte lyssnar tillräckligt på våra medarbetare. Den bilden tycker jag är missvisande, säger hon i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev