Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Läkare skrev ut narkotika på McDonald's

Publicerad: 12 januari 2006, 07:47

En 77-årig läkare i Stockholm kan få sin legitimation indragen för att ha skrivit ut narkotiska läkemedel utan att ens ha undersökt patienterna. Socialstyrelsens tillsynsenhet anmäler nu läkaren till Ansvarsnämnden.


Bland annat påstås den manlige läkaren vid flera tillfällen ha skrivit ut recept på narkotikaklassade läkemedel till patienter på hamburgerrestaurangen McDonald's. Det uppger flera morgontidningar i dag.

Tidigare har även apotekspersonal slagit larm till Socialstyrelsen om mannens förskrivning av narkotika.

Nu har Socialstyrelsens tillsynsenhet i Stockholm granskat den 77-årige läkarens journalföring och receptförskrivning, och kommit fram till att den har så stora brister att läkarens legitimation bör dras in av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

I Socialstyrelsens granskning ingår tolv patientjournaler och 30 recept. Bland annat har läkaren i journalerna angett mindre mängder läkemedel än den verkliga förskrivningen. En fjärdedel av recepten fanns inte ens dokumenterade i journalerna.  Förutom narkotikaklassade läkemedel har läkaren skrivit ut bantningsmedlet Reductil på felaktiga grunder.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev