Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Landstingspolitiker sågas av chefer inom Upplandsvården

Publicerad: 21 januari 2009, 15:09

Landstingspolitiker sågas av chefer inom Upplandsvården

Cheferna inom i Landstinget i Uppsala län har lågt förtroende för den politiska ledningen, enligt en enkätundersökning.


Sveriges Radio Uppland har frågat 238 chefer inom Landstinget i Uppsala län om deras förtroende för de nio regionråden. De tillfrågade är allt från avdelningschefer och chefer för vårdcentraler till chefer på sjukhus- och landstingsledningsnivå. Omkring 40 procent av dem svarade på undersökningen.

Deltagarna fick betygsätta de nio politikerna på en skala från 0 till 10. Sämst klarade sig hälso- och sjukvårdsstyrelsens ordförande Ismail Kamil (fp), som fick genomgående dåliga omdömen. 12 procent gav honom lägsta tänkbara betyg, det vill säga 0.

Ismail Kamil själv väljer att tolka resultatet positivt.

– Självklart tar jag till mig kritiken, men här har vi personal mot invånare, och jag har patientperspektivet, säger han till Sveriges Radio Uppland.

Landstingsstyrelsens ordförande Erik Weiman (m) klarar sig bäst i undersökningen. Trots det når han inte högre än till mitten på den elvagradiga skalan.

– Landstingspolitik är väldigt svårt. Vi arbetar med en ganska begränsad men mycket viktig och mycket påpassad samhällssektor, och jag tror att man ska väga in det då man drar slutsatser av det här resultatet, säger han till Sveriges Radio Uppland.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev