Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Lena Hallengren klar med cancerbehandlingen

Publicerad: 4 oktober 2021, 08:15

”Nu är jag klar även med min strålbehandling. Det känns väldigt skönt och jag vill återigen tacka för allt stöd under min behandling, inte minst från er som följer mig här”, skriver Lena Hallengren på Instagram.

Foto: Erik Simander/Bildbyrån

Socialminister Lena Hallengren (S) är färdigbehandlad för sin bröstcancer. I dag mår hon bra.


Ämnen i artikeln:

BröstcancerLena Hallengren

”Nu är jag klar även med min strålbehandling. Det känns väldigt skönt och jag vill återigen tacka för allt stöd under min behandling, inte minst från er som följer mig här”, skriver hon på Instagram.

I april gick hon ut med cancerbeskedet. Som en av de mest framträdande ministrarna i regeringen under coronakrisen fortsatte hon att arbeta utan att sjukskriva sig.

– Jag mår väldigt bra, jag har sagt det hela tiden, och så här i efterhand kan jag tänka att jag säkert var tröttare i våras när jag hade börjat behandlingen, men jag upplevde inte att jag mådde särskilt dåligt, säger Lena Hallengren till Göteborgs-Posten.

Läs också: Lena Hallengren har bröstcancer – fortsätter jobba

– Det är klart, cancer är jättehemskt, de orden, eller den diagnosen är ingenting man vill ha. Visst, det är en tuff behandling, men den är faktiskt till för att man inte ska få återfall, säger hon till tidningen.

Hon hyllar på Instagram vården på hemmaplan och ser fram mot att fortsätta som socialminister.

”Jag är också så glad över den vård jag har fått på Länssjukhuset i Kalmar och tacksam över att jag har mått så bra att jag har kunnat arbeta hela den här perioden”.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

BröstcancerLena Hallengren

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev