Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

”Min tanke var aldrig att släppa yrket”

Publicerad: 29 april 2021, 05:00

Foto: Privat

... Sibylla Jämting (MP), som efter fyra år som regionråd i Region Jönköpings län går tillbaka och börjar arbeta som distriktsläkare igen.


Ämnen i artikeln:

Region Jönköpings län

Du slutar som regionråd efter sommaren och börjar arbeta som distriktsläkare. Berätta?

– Jag tänker gå tillbaka och börja arbeta som distriktsläkare på deltid. Sedan hoppas jag kunna studera lite också, jag har sökt en kurs i kost och hälsa. Jag kommer även ha kvar en del uppdrag i politiken, men inte som nu. 

Hur har det varit att arbeta som regionråd?

– Det har varit jättespännande och roligt att få vara med och påverka. Jag har både suttit i opposition och ledning, det har varit väldigt lärorikt. 

Vad var det som gjorde att du ville hoppa av som regionråd?

– Jag har jobbat som läkare i 20 år, och tycker att det är väldigt roligt. Och det känns som om jag skulle fortsätta med politiken på heltid skulle jag tappa lite av den kompetensen, och det vill jag inte. Min tanke var aldrig att släppa yrket. Jag har också varit med i två valrörelser, och har inte riktigt den energin och viljan som behövs nu när vi snart går in i en ny valrörelse. Sedan har vi som ledstjärna i Miljöpartiet att man inte ska sitta mer än tre mandatperioder på samma post. 

Malin Wernström

Reporter

malin.wernstrom@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Region Jönköpings län

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev