Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Morgonens nyheter: Begagnad slang användes vid dialys

Publicerad: 29 augusti 2007, 07:32

Vid dialysbehandling av en patient använde personal vid ett serviceboende en begagnad slang som legat ett dygn i en soppåse. Läs även om att striden hårdnar om vilka sjukhus som ska bedriva rikssjukvård när det gäller kirurgi av hjärtsjuka barn.


DALA-DEMOKRATEN

Begagnad slang användes vid dialys

Vid en dialysbehandling använde personalen vid ett serviceboende en slang som legat i soporna i ett dygn. Patienten drabbades av en inflammation i bukhinnan.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Strid om var hjärtsjuka barn ska opereras

Karolinska institutet och Akademiska sjukhuset i Uppsala protesterar mot att endast Universitetssjukhuset i Lund och Sahlgrenska universitetssjukhuset ska få status som rikssjukvård för hjärtkirurgi på barn.

Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Ungdomars oro efter cancerbesked minskar med tiden

Ungdomar som överlevt en cancerbehandling är redan efter något år mindre nedstämda och har högre livskvalitet än sina jämnåriga kamrater.

Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

Många chefsavhopp från Sahlgrenska

Tillfälligheter . Så kommenterar sjukhusdirektören för Sahlgrenska universitetssjukhuset att så många chefspersoner lämnat sina tjänster på sjukhuset den senaste tiden.

Läs mer

EXPRESSEN

Snus bra för folkhälsan

Australiensiska forskare har konstaterat att snus har positiva effekter på folkhälsan. De får medhåll av en svensk docent.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev