Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Ny personaldirektör hämtas från Ikea

Publicerad: 10 april 2013, 06:13

Landstinget i Blekinges nya personaldirektör heter Jonas Kullberg. Han ska efterträda Östen Sjösten som går i pension efter 46 år inom landstinget.


– Jag är ödmjuk inför att efterträda Östen Sjösten. Han har med lång erfarenhet byggt upp ett stort kunnande. Innan han avgår ska jag försöka lära mig så mycket som möjligt av honom, säger Jonas Kullberg.

Den 21 maj börjar Jonas Kullberg den nya tjänsten. Han har tidigare varit personalchef för Ikea och håller just nu på med ett globalt projekt inom lärande och kompetensutveckling på samma företag.

Den stora utmaningen blir, enligt Jonas Kullberg, att gå från privat sektor till offentlig eftersom det är olika organisationer och mycket att sätta sig in i. Dock påpekar han att personalarbetet är detsamma.

Jonas Kullberg berättar att den nya tjänsten är ett spännande jobb med en chans till ett övergripande ansvar.

– Det gäller att skapa en attraktiv arbetsplats så att förutsättningarna finns för att personalen ska göra ett så bra arbete som möjligt, säger Jonas Kullberg.

Han har 15 års erfarenhet av personalfrågor och en universitetsexamen inom personalområdet. Tidigare har han arbetat som regionchef på ett konsultbolag inom HR samt arbetat med personalfrågor inom tillverknings- och fordonsindustrin.

– Med min bakgrund har jag kanske en annan infallsvinkel och ser saker med andra glasögon, säger Jonas Kullberg.

MICAELA TORESSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News