Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Nya majoriteten i Östergötland betonar personalinflytande

Publicerad: 17 oktober 2006, 14:28

Mindre centralstyrning och mer inflytande för personalen. Det är frågor som fempartikoalitionen i Landstinget i Östergötland lyfter fram i sitt samverkansprogram som presenterades på tisdagen.


Den tidigare s, v och mp-majoriteten i Landstinget i Östergötland fattade en rad beslut som väckte motstånd bland personalen i delar av landstinget. Detta ledde bland annat till att personal vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping bildade Vrinnevilistan, ett parti som skördade stora framgångar i landstingsvalet och nu bildat majoritet tillsammans med de borgerliga partierna.

Det samverkansprogram som presenterades på tisdagen innehåller inga konkreta besked om hur olika mål ska nås. Däremot betonas att beslut om förändringar inom hälso- och sjukvården ska föregås av en dialog där personal och medborgare får presentera synpunkter.

Majoriteten har inte bestämt om den ska fortsätta arbetet med de uppmärksammade prioriteringslistor som tagits fram i Östergötland.

– Jag som varit med och jobbat med dem tycker att arbetet har skett i en alltför snäv krets. Därför måste det breddas så att fler kan vara med, säger Marie Morell (m), som sannolikt blir landstingsstyrelsens ordförande i Östergötland.

Än har partierna inte bestämt hur fördelningen av rådsposter ska se ut, men sannolikt får moderaterna två, och de övriga fyra partierna en heltidstjänst var.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev