Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Onanerande man satte djupa spår

Publicerad: 19 november 2013, 08:47

Patientens chockartade sjukhusvistelse kallas missförstånd av chefläkare.


Kvinnan som kom till akuten på Enköpings lasarett för att få en allergisk reaktion behandlad blev kvar för observation och lades in på ett dubbelrum på intensivvårdsavdelningen, uppger Enköpings-posten.

Rummet var avdelat med ett draperi och på andra sidan låg en man.

Klockan halv ett på natten var kvinnan uppkopplad på EKG och kände sig lugn och trygg. Då hörde hon hur mannen på andra sidan draperiet andades häftigt. Kvinnan blev orolig och bestämde sig för att se efter om hon skulle behöva kalla på hjälp.

Hon berättar för Enköpings-Posten att när tittade över draperiet blev hon förskräckt av vad hon bevittnade; mannen onanerade.

Kvinnan kände sig rädd och kallade på personal för att be om förflyttning till ett annat rum.

En sköterska frågade om mannen var vaken. Han svarade att han hade runkat.

Personalen meddelade först kvinnan att det inte fanns något annat rum men hörde också hur personalen skrattade sinsemellan. Kvinnan slet då av sig EKG-elektroderna och gick ut i korridoren där hon mötte en häpen läkare.

Enligt den kvinnliga patienten så fick hon inte gå hem för läkaren men flyttades ut i korridoren.

Kvinnan uppger till Enköpings-Posten att händelsen satt djupa spår. Hon hoppas att ingen annan ska behövas utsätts för något liknande någon gång. Hon har polisanmält den onanerande mannen.

På lasarettet i Enköping är man av annan uppfattning.  Efter att chefläkaren Kerstin Hulter Åsberg talat med berörda inklusive den chockade kvinnan har hon kommit fram till att situationen misstolkats.

Mannen hade enligt chefläkaren haft svårt och ont att kissa och fått vätskedrivande medel.

– Då kan man stöna och då kan man låta. Det kan låta saker vid naturliga behov som kan misstolkas, säger Kerstin Hulter Åsberg .

Kerstin Hulter Åsberg beklagar om kvinnan upplevt vistelsen som mycket obehaglig.

– För en människa som aldrig varit inne i det här kan det vara mycket skrämmande. Det är en dramatisk miljö och det är helt enkelt oerhört lätt att misstolka den, säger Kerstin Hulter Åsberg till Enköpings-Posten.

JOHAN GERLE

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev