Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Östergötland får pris för IT-projekt

Publicerad: 21 november 2007, 15:48

Landstinget i Östergötland har tilldelats Sveapriset för sitt IT-projekt för samlad vårdinformation. Priset delades ut igår på Kvalietsmässan i Göteborg.


Landstinget i Östergötland får det nyinstiftade Sveapriset för projektet  Åtkomst av vårdinformation via översikter . Det är en IT-lösning som gör att samlad vårdinformation kan bli åtkomlig för olika aktörer utifrån olika behov.

Projektet innehåller tre olika översikter: Patientöversikten som vårdpersonalen inom landstinget använder för att ta del av patientuppgifter, patientportalen som gör att patienter kan komma åt sina journaluppgifter hemifrån, och den kommunala patientöversikten där vårdpersonal inom ett antal kommunala boenden i Norrköping kan hämta uppgifter från landstinget.

I sin motivering skriver juryn:  Någon måste gå före för att realisera den nationella IT-strategin och det gör Landstinget i Östergötland .

Bakom Sveapriset står bland andra Sveriges Kommuner och Landsting, Socialdepartementet, Apoteket, Vårdförbundet, Läkarförbundet och Kommunal.

I början av december delas Sjukvårdens IT-pris, som arrangeras av Dagens Medicin och Computer Sweden, ut för tionde året i rad. Tioårsjubileet firas med en gala i Stockholm den 5 december där priset kommer att delas ut.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News