Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Personnytt

Rekordsnabbt avtal för Jönköping efter strejken

Publicerad: 2 Juni 2008, 15:11

Redan i fredags, en dag efter att Vårdförbundets strejk officiellt blåsts av, kunde ett lokalt löneavtal tecknas mellan Landstinget i Jönköpings län och Vårdförbundet.


Det lokala avtal som nu slutits garanterar Vårdförbundets medlemmar en löneökning på mellan 9 och 10 procent på två år. Detta att jämföra med det centrala avtalet med ett lägsta utfall på 9 procent på tre år.

Inga individgarantier finns med i det tvååriga avtalet, men i genomsnitt innebär avtalet löneökningar på 2 000 kronor för en sjuksköterska och ytterligare 300-500 kronor för specialistsjuksköterskor.

– Vi har hittat en nivå som är ganska hög och jag vågar påstå att det kommer bli ett av de bästa avtalen i landet, säger Thomas Johansson, ordförande för Vårdförbundets lokalavdelning i Jönköping, enligt ett pressmeddelande

– Jag är övertygad om att detta blir lönsamt för landstinget. Vi har redan den lägsta personalomsättningen i landet och med avtalet vårdar landstinget sin investering i personalen, kommenterar Mats Hoppe, personaldirektör för Landstinget i Jönköpings län.

Läs allt om strejken och dess efterdyningar. Klicka här

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev