Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Så blir du anställningsbar i sjukvården

Publicerad: 7 november 2007, 09:51

Hejare på att samarbeta, öppna för förändring och med koll på sina delar av helheten. Sådana är läkare och sjuksköterskor som personal­cheferna älskar att anställa.


Hur är den som är anställningsbar i vården? Legitimerad, självklart. Liksom kompetent och helst erfaren. Det är grunden för att få jobb som läkare eller sjuksköterska.

– Men det räcker inte med den rena yrkeskompetensen. Det krävs något mer, säger Jörgen Britzén, personaldirektör i Landstinget Halland.

Han tycker att social kompetens är ett alltför vitt begrepp och använder hellre bemötandekompetens.

– Det krävs en respekt och lyhördhet i mötet, både med patienten och de andra yrkesgrupperna, säger Jörgen Britzén.

Ny forskning vid Stockholms universitet visar att anställningsbarhet som begrepp fått en förändrad innebörd under åren. Förr användes det oftast om dem som saknade jobb, men gäller i dag allt som oftast även de som är anställda. Detta eftersom man inte längre kan vänta sig att stanna kvar livet ut på en arbetsplats. Ansvaret för att få ett jobb har också lagts allt mer på individen, medan staten förr ansågs ha ett stort ansvar att få folk i arbete.

Personalchef Lisbeth Kahlmeter vid Länssjukhuset i Halmstad har 25 års erfarenhet av att anställa vårdpersonal. När hon började var det antalet år i yrket och forskar­meriter som avgjorde vem som valdes till en läkartjänst.

– Nu lyfts den personliga lämpligheten fram på ett helt annat sätt och det är verkligen en förbättring, säger Lisbeth Kahlmeter.

Samarbetsförmågan är viktig, liksom en känsla för sin roll i lag­arbetet.

– I ett akutteam finns en ledare som delar ut uppgifterna och den måste man kunna underordna sig – det går inte att diskutera i ett akut läge, konstaterar Lisbeth Kahlmeter.

Hon lyfter annars fram förmågan att delta i förbättringar som särskilt angelägen. Att vara anställd innebär både rättigheter och skyldigheter, resonerar Lisbeth Kahlmeter, och understryker att förmågan att vara öppen för förändringar är viktig.

– Om man varit med i arbetet med att utveckla vården blir ju inte förändringen i sig så dramatisk heller. Då har man ju varit med och bestämt själv.

För uthyrningsföretagen tycks de personliga kvaliteterna inte ha lika stor tyngd, kanske för att anställningarna ofta är tidsbegränsade.

– Det är kompetensen som styr. Inte kön eller något annat ovidkommande, vilket gör att rekryteringsarbetet blir mer jämställt. Det är väldigt skönt, säger Eva Domanders, som är chef för rekryteringen av läkare vid Dedicare.

Milan Lexén, med motsvarande position vid uthyrningsföretaget Adecco, konstaterar att efterfrågan på läkare och specialistsjuksköterskor i dag är så stor att många landsting är glada bara de får någon som fyller de formella kraven. De av företagets läkare som är särskilt populära har dock vissa gemensamma drag, enligt Milan Lexén.

– De har en mjuk framtoning, är ödmjuka och är duktiga på att kommunicera information som ibland kan vara obehaglig. De är varma och inger förtroende, säger han.

Det brukar heta att det krävs två för att dansa tango, kanske gäller det samma för samarbetsförmågan.

– Ibland fungerar inte personkemin mellan fullt normala människor. Det är väldigt sällsynt att vi behöver byta ut någon, men den läkaren kan bli oerhört älskad på nästa arbetsplats, säger Milan Lexén.

Eva Dannert, avgående personaldirektör i Stockholms läns landsting, har arbetat med rekrytering i närmare 30 år. Hon letar efter folk som är pålitliga, öppna och som vågar fråga om de är osäkra.

– Det är viktigt att vara en bra arbetskamrat och inte sitta på några höga hästar. Vi kräver inte att folk ska bli vänner, men de måste kunna samarbeta, säger hon.

Och det är nästan aldrig kört; det finns alternativ. Eva Dannert påpekar att en person som inte passar i en stor öppen verksamhet, kanske gör sig ypperligt i laboratoriesammanhang. Eftersökta kvaliteter kan vara vitt skilda beroende på vilken sorts vård som ges.

– Och nuförtiden tänker vi faktiskt mycket på vad vi inom landstinget har som kan attrahera sökande, snarare än tvärtom, säger hon.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News