Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Sjukhusledning pejlade stämning med mentometer

Publicerad: 22 augusti 2008, 09:26

Med hjälp av mentometerknappar tog sjukhusledningen vid Ludvika lasarett temperaturen på personalens inställning till sina chefer.


Ämnen i artikeln:

Landstinget DalarnaLudvika lasarett

135 av Ludvika lasaretts 300 anställda deltog i går i ett möte där personalens inställning till chefer, sjukhus- och landstingsledning undersöktes.

För att svaren på frågorna som ställdes skulle kunna vara anonyma användes mentometrar, den typ av små tryckknappar som exempelvis tv-publik brukar använda för omröstningar i nöjesprogram.

Från ledningshåll deltog länssjukvårdschefen Karin Stikå-Mjöberg, chefläkare Leif Hernefalk och landstingsrådet Inga-Lill Persson (s), skriver Dalarnas Tidningar.

Medan resultaten från undersökningen pekade på ett relativt gott förtroende för chefer och tjänstemän var det sämre ställt med personalens förtroende för Landstinget Dalarnas politiska ledning. En klar majoritet röstade ”nej” eller ”nja”, när frågan om förtroende besvarades.

Detta var inte något som förvånade Inga-Lill Persson.

– Vi har varit otydliga om vilken utveckling Ludvika lasarett ska gå emot och jag förstår att förtroendet inte är i topp, säger hon till Dalarnas Tidningar.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev