Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Personnytt

Sminkregler i Blekinge blir fall för Jämo

Publicerad: 7 april 2008, 11:16

Landstinget Blekinges hygienregler har anmälts till jämställdhets- ombudsmannen, Jämo. I reglerna står bland annat att smink i starka färger kan irritera patienterna. Uppdaterad kl. 15.43


Det är en man i Karlshamn som har anmält Landstinget Blekinge till Jämo. I sin anmälan undrar mannen vem som ska bestämma vad man får och inte får ha på sig. Han anser också att reglerna är kränkande och diskriminerande mot kvinnor, skriver Blekinge Läns Tidning.

Dagens Medicin har tidigare berättat att hygienreglerna i Blekinge bland annat säger att vårdpersonalen inte ska ha för mycket smink. Skälet är att mycket smink, enligt landstinget, kan störa patienterna och hamna på ytor som ska vara rena.

Med anledning av den debatt som har uppstått kring hygienreglerna planerar Blekingesjukhuset nu att se över dem. I ett pressmeddelande säger sjukhusdirektören Gilda Johansson att det inte råder något sminkförbud på sjukhuset, men eftersom riktlinjerna kan missuppfattas finns det anledning att göra en översyn av hur de är formulerade.

Läs tidigare artikel: Mindre smink i Blekinge

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev