Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Torkel Nyman har avlidit

Publicerad: 1 september 2022, 08:45

Torkel Nyman.

Foto: Socialdepartementet

Torkel Nyman, enhetschef på enheten för folkhälsa och sjukvård på socialdepartementet, har avlidit efter en längre tids sjukdom.


Ämnen i artikeln:

Toppnyheter

Torkel Nyman var statsvetare och disputerade 1999 vid Uppsala universitet på en avhandling om det svenska samförståndets uppgång och fall. Han arbetade under 20 år i regeringskansliet på olika departement. 2015 blev han enhetschef på enheten för folkhälsa och sjukvård och var under flera år också en av personerna på Dagens Medicins lista över 100 makthavare inom svensk hälso- och sjukvård. 

Statssekreterare Maja Fjaestad (S) skriver i ett minnesord på sin Facebooksida att Torkel Nyman hade en personlig relation till generaldirektörer, till alla handläggare och till snart sagt alla på departementet.

Hon lämnar också en skriftlig kommentar till Dagens Medicin.

”Våra tankar går till Torkels närstående. Det känns orättvist att Torkel rycktes bort från sin familj alldeles för tidigt. Torkel betydde mycket för mig och för oss på departementet och otroligt mycket för vårt arbete under pandemin, där vi jobbade både intensivt och väldigt nära. Det känns overkligt att vi aldrig mer kommer att ringa honom för att diskutera ännu en extra ändringsbudget eller under en halvspringande promenad i kulverten diskutera en fråga om välfärdens styrning”.

Torkel Nyman blev 52 år. 

Linda Berglund

Reporter

linda.berglund@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev