Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Personnytt

Tredje strejkvarsel lagt

Publicerad: 30 April 2008, 12:48

Vårdförbundet meddelar nu att förbundet beslutat att lägga ett tredje strejkvarsel.


För att påskynda förhandlingar som kan bidra till att Vårdförbundets medlemmar får ett avtal som ger dem en bättre lön har förbundet i dag beslutat att lägga ännu ett varsel som ska träda i kraft den 16 maj.

Enligt ett pressmeddelande berör varslet avdelningarna i Dalarna, Gotland, Gävleborg, Halland, Jämtland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Skåne, Stockholm, Södermanland, Uppsala, Västerbotten, Västernorrland, Västra Götaland och Östergötland.

Totalt omfattas 41 kommuner och så gott som alla regioner och landsting. Varslet omfattar biomedicinska analytiker, sjuksköterskor och röntgensjuksköterskor. Bland annat varslas nu chefer och sjuksköterskor inom kommunal  äldre- och handikappomsorg samt social omsorg.

Inom landstingen omfattas bland annat akutmottagningar, geriatriska kliniker, vårdavdelningar på sjukhus, primärvård, laboratorier och blodcentraler.

Varslet omfattar 2 750 av förbundets medlemmar, uppger TT.

- I stort sett påverkar det alla regioner och landsting. Men samtidigt tar vi bort en del av medlemmarna som vi tog ut i varsel ett och två. Det påverkar olika arbetsgivare och vi försöker röra om i grytan, säger Margareta Öhberg, Vårdförbundets chefsförhandlare, till nyhetsbyrån.

Hon uppger att om det tredje träder i kraft kommer totalt 6 108 medlemmar att vara uttagna i strejken.

Följ Dagens Medicins bevakning av Vårdförbundets lönestrid här

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev