Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Troilius hävdar att patienten hade sex frivilligt

Publicerad: 7 november 2007, 13:53

Inför de stundande hovrättsförhandlingarna har den våldtäktsdömde plastikkirurgen Carl Troilius ändrat sin berättelse. Han hävdar nu att den 23-åriga patienten hade frivillig sex med honom. Hans försvarare vill nu att rättegången skjuts upp.


– Han har inte velat berätta detta förut. Dels för att han var övertygad om att bli frikänd av tingsrätten, dels för att han ville försöka bevara sitt äktenskap, säger Troilius advokat, Helene Ek-Sederholm, till nyhetsbyrån TT.

Eftersom Carl Troilius hustru nu har begärt skilsmässa ska situationen ha förändrats, varför han nu har ändrat sin historia och kommer med de nya uppgifterna.

Carl Troilius dömdes i september till tre och ett halvt års fängelse efter att ha befunnits skyldig till att den 3 maj i år ha genomfört en våldtäkt på en av sina patienter. Våldtäkten inträffade på kliniken där Carl Troilius arbetade, då han skulle ha utfört en behandling på kvinnan.

Att Troilius nu hävdar att han och kvinnan haft frivilligt sex kvällen innan våldtäkten ska ha ägt rum skulle då kunna förklara det faktum att hans sperma påträffades i kvinnan vagina.

Försvaret har nu begärt att hovrättsförhandlingarna, som var tänkta att påbörjas den 13 november, skjuts upp en vecka. Dels på grund av de nya uppgifterna från Carl Troilius, och dels för att Troilius så sent som förra veckan bytte ut sin försvarare, och den nya advokaten behöver tid för att läsa in sig på fallet.

Carl Troilius såväl som åklagarsidan överklagade tingsrättsdomen från september. Åklagaren vill ha en straffskärpning medan Troilius försvarare vill ha en frikännande dom.

Fler artiklar om den våldtäktsdömde Carl Troilius

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News