Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Uppsala får ny regiondirektör

Publicerad: 21 januari 2020, 13:13

Johan von Knorring, tillträdande regiondirektör i Region Uppsala.

Foto: Region Uppsala

Johan von Knorring blir ny regiondirektör i Region Uppsala.

Ämnen i artikeln:

Region Uppsala

Linda Berglund

linda.berglund@dagensmedicin.se


Det har varit flera skiften på regiondirektörsposten i Uppsala det senaste året. I juni lämnad Staffan Isling posten för att bli strategisk rådgivare hos Sveriges Kommuner och Regioner och i oktober tog han över som vd. Ekonomidirektör Emma Lennartsson tog över som tillförordnad under rekryteringsprocessen, men i december blev det klart att hon återvände till rikspolitiken och tjänsten som statssekreterare hos finansminister Magdalena Andersson (S). Thomas Thunblom, förvaltningsdirektör för Fastighet och service i Region Uppsala fick då kliva in som tillförordnad regiondirektör.

Nu är en ordinarie efterträdare klar. Johan von Knorring kommer närmast från uppdraget som länsråd vid Länsstyrelsen i Uppsala. Han har en militär bakgrund och har tidigare varit försvarsdirektör vid länsstyrelsen och chef för Luftstridsskolan och Uppsala garnison.

– Det är med stor ödmjukhet och förväntan som jag tar mig an uppdraget som regiondirektör. Det innebär utmaningar, men också stora möjligheter att utveckla regionens breda verksamhet i flera avseenden. Ett centralt uppdrag blir att säkerställa omställningen från sjukhusvård till nära vård för att tillgodose länsbornas behov och förväntningar, säger Johan von Knorring i ett pressmeddelande.

Han tillträder den 16 mars.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev