Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Våldtäktsåtalade läkarens rättegång bakom lyckta dörrar

Publicerad: 23 augusti 2007, 10:48

Rättegången mot den våldtäktsanklagade plastikkirurgen inleddes i dag, torsdag. Efter en kortare inledning där parternas yrkanden lades fram bestämde domstolen att förhandlingarna skulle hållas bakom stängda dörrar.


Att rättegångsförhandlingarna hålls bakom stängda dörrar är av hänsyn till den 23-åriga kvinna som anklagar läkaren för våldtäkt.

– Hennes identitet ska skyddas, och även hennes utseende, sade domare Ylva Norling Jönsson, skriver Sydsvenskans nätupplaga.

Läkarens försvarare motsatte sig beslutet att stänga dörrarna till förhandlingen med motiveringen att det bör råda så stor öppenhet som möjligt i fallet.

Vid sakframställan redogjorde åklagare Bo Albrektsson för åtalspunkterna. Dels gäller det händelsen i våras där den 23-åriga kvinnan uppges ha bliviv våldtagen av läkaren efter att han först gett henne narkosläkemedel. För detta åtalas läkaren för grov våldtäkt. Dels handlar det om en händelse från 2003 då läkaren ska ha sövt kvinnan på ett sätt som äventyrade hennes liv. Där lyder åtalspunkten framkallande av fara för annan, skriver TT.

Den 23-åriga kvinnans målsägarbiträde yrkar på ett skadestånd på 450 000 kronor för kränkning, sveda och värk.

Rättegången var planerad att pågå i två dagar, men sedan båda parter kompletterat sina listor med personer att förhöra kan den dra ut på tiden.

Genom sin advokat fortsätter den åtalade läkaren att hävda sin oskuld. Samtidigt kallar försvaret uppmärksamheten i media samt polisens utredning för en häxjakt, skriver Sydsvenskan.

Läs mer om fallet på Sydsvenskans hemsida

Relaterat material

Fler anmälningar mot plastikkirurg misstänkt för våldtäkt

Kirurgen åtalad för grov våldtäkt

Häktad kirurg förklarar spermafynd

Läkare misstänks ha våldtagit patient vid behandling

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev