Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Vårdförbundet i Kronoberg kritiserar nattjänster

Publicerad: 7 januari 2008, 14:02

Vårdförbundet i Kronoberg kritiserar landstinget för att tillsätta renodlade nattjänster, som dessutom är deltidstjänster. Landstinget Kronoberg tillbakavisar dock kritiken.


- Risken med detta är att man återgår till något som fanns för ett tiotal år sedan. Med detta kan man hamna i en fälla där man inte kommer ur sin nattarbetstid, säger Carina Hermansson, ordförande för Vårdförbundets lokalavdelning i Kronoberg, till Sveriges Radio Kronoberg.

Carina Hermansson anser att landstinget nu inför renodlade nattjänster i stället för de rotationstjänster som varit aktuella de senaste åren. Förbundet är även kritiskt till att nattjänsterna inte är heltidstjänster.

Göran Lindros, personalchef för länssjukvården i Landstinget Kronoberg, slår ifrån sig Vårdförbundets kritik. Det handlar inte om att rotationstjänsterna görs om till nattjänster enligt honom.

- Det finns samma antal rotationstjänster som tidigare. Sen har vi ett visst antal nattjänster i Ljungby och Växjö som vi nu återinsätter, säger han till Sveriges Radio Kronoberg.

Han menar även att det inte är möjligt att nattjänsterna blir heltidstjänster. Men med den extra kompensation i form av ob-ersättning som utgår till nattarbetare blir löneskillnaderna inte så stora jämfört med rotationsarbete.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev