Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Personnytt

Vårdförbundet kritiserar ensamarbete på beroendeenhet

Publicerad: 10 Juni 2008, 13:26

Sjuksköterskorna på beroendeenheten i Västerås jobbar normalt två och två. Personalbrist tvingar dem nu att arbeta ensamma, något som kritiseras av Vårdförbundet.


I går berättade Dagens Medicin att inte en enda ansökan om sommarvikariat kommit in för sjukskötersketjänsterna på beroendeenheten vid Centrallasarettet i Västerås.

Personalbristen under sommaren gör att sjuksköterskorna därför tvingas att jobba ensamma. Normalt går de två och två, rapporterar Sveriges Radio Västmanland.

Den ordningen är dock inget som gillas av Vårdförbundet.

– Ett arbete som normalt utförs av två personer, det säger sig ju självt att det blir sämre kvalitet när du är ensam, säger Marie Claesson, Vårdförbundet i Västmanland, till Sveriges Radio.

Beroendeenhetens avdelningschef, Lea Willman, tycker inte heller att lösningen med ensamarbete för sjuksköterskorna är optimal, men att man var tvungen att hantera den uppkomna situationen.

– Det är uträknat att det inte är farligt för vården att vara ensam sjuksköterska. Dessutom har vi ju förmånen att ha många andra sjuksköterskor på andra avdelningar i huset, så de finns nära, säger hon.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev