söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Wallström ny GD för TLV

Publicerad: 25 april 2013, 07:25

Foto: Peter Krüger/Bildbyrån

Regeringen har utsett Sofia Wallström till ny generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV.


Efter att ha lett läkemedels- och apoteksutredningen får Sofia Wallström nu regeringens förtroende som ny generaldirektör för TLV. Hon efterträder Gunilla Hult Backlund som ska leda den nya tillsynsmyndigheten Inspektionen för vård och omsorg. Gunilla Hult Backlund slutade redan i oktober förra året. Sedan dess har TLV letts av den tillförordnade generaldirektören Anna Märta Stenberg.

Beslutet om att utse Sofia Wallström fattades på torsdagens regeringssammanträde.

– Det känns jättebra och jag känner mig hedrad av att få det här uppdraget. Jag tvekade inte om att tacka ja, säger Sofia Wallström till Dagens Medicin.

Sofia Wallström arbetar i dag som länsråd på länsstyrelsen i Västmanland. Hon har tidigare arbetat som som gruppchef och departementsråd inom enheten för hälso- och sjukvård vid socialdepartementet. Innan dess har hon även arbetat på finansdepartementet och inrikesdepartementet.

– Jag har jobbat med de här frågorna på flera olika sätt tidigare. Och allt det jag har gjort tidigare är viktiga bitar som jag har med mig i bagaget. Jag hoppas att jag tillför ett starkt engagemang för de här frågorna och att jag kan bidra med mina kunskaper på det här området, säger Sofia Wallström.

Sofia Wallström tillträder sin nya tjänst den 24 juni.

Relaterat material

Tillfällig GD på TLV

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev