Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Akutsjukhusen i Stockholm får en miljard av majoriteten

Publicerad: 11 oktober 2021, 13:31

Stockholms akutsjukhus ska inte behöva drabbas av en ekonomisk baksmälla på grund av pandemin, menar Anna Starbrink (L).

Foto: Sofia Ekström/SvD/TT

Den politiska majoriteten i Region Stockholm skjuter till 925 miljoner kronor för att täcka kostnaderna för pandemivården. Och riktar samtidigt kritik mot regeringen.


Ämnen i artikeln:

Region Stockholm

Den blågröna majoriteten i Region Stockholm skickar en känga till regeringen och framhåller att Magdalena Andersson (S) lovade att ta notan för de merkostnader som pandemin inneburit för akutsjukhusen, men att det löftet inte infriats. 

”Därför väljer nu Region Stockholm att själva ersätta akutsjukhusen för merkostnader i samband med covidvård. Regionen skjuter till 925 miljoner kronor för att täcka kostnaderna”, heter det i ett pressmeddelande från sittande regionledning i Stockholm.

Läs också: Fem miljarder kronor extra till vården 

Majoriteten avsätter också 100 miljoner kronor för att i stärka hälsobefrämjande och arbetsmiljöförbättrande insatser för vårdpersonal.

”Vi kommer att ersätta sjukhusen för kostnaderna som är förknippade med covid-19, krona för krona. I dag 925 miljoner kronor, men vi kommer förstås också att täcka tillkommande kostnader under resten av året”, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L), i ett pressmeddelande. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

Nellie Pilsetnek

Reporter

nellie.pilsetnek@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Region Stockholm

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev