torsdag26 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Beslut om nedläggning i Sollefteå överklagas

Publicerad: 1 juli 2016, 07:40

Sollefteå sjukhus.

Foto: Landstinget Västernorrland

Föreningen Sollefteå framtidens akutsjukhus överklagar beslutet om att lägga ned den akuta ortopedin i Sollefteå.

Ämnen i artikeln:

Landstinget Västernorrland

Dagens Medicin kunde i går rapportera att Landstinget Västernorrland beslutat att flytta akutortopedin från Sollefteå till Örnsköldsvik, även rehabiliteringsmedicin i Härnösand ska flyttas men då till Sundsvall. Stämningen på gårdagens landstingsfullmäktige i Härnösand var uppriven.

Beslutet har nu överklagats till förvaltningsrätten, rapporterar Sveriges Radio P4 Västernorrland i dag. Överklagan kommer från den ideella föreningen Sollefteå framtidens akutsjukhus som anser att beslutet är ett svek mot invånarna, enligt ett pressmeddelande.

”Detta är att avveckla och försämra vården i länet både ekonomiskt och praktiskt. Det är samtidigt fullständigt ansvarslöst agerat mot hela länets befolkning”, skriver Sollefteå framtidens akutsjukhus i pressmeddelandet.

De skriver även att ”syftet är att påvisa att besluten inte tillkommit i laga ordning och därför ska upphävas. Vi anser att landstingsfullmäktige grovt åsidosatt de intentioner som finns i kommunallagen om syftet med minoritetsåterremisser”.

Relaterat material

Sollefteås akuta ortopedi läggs ned

VICTORIA MAAHERRA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev