Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

De blir statssekreterare hos de nya ministrarna

Publicerad: 19 oktober 2022, 09:07

Liberalernas tidigare partisekreterare Maria Nilsson blir statssekreterare hos utbildningsminister Mats Persson (L).

Foto: Christine Olsson/TT

En tidigare partisekreterare, en riksdagskanslichef och en tidigare ambassadör för arbetet mot människohandel finns bland de nya statssekreterarna.

Ämnen i artikeln:

Acko Ankarberg JohanssonJakob Forssmed Mats PerssonAnna TenjeErik SlottnerToppnyheter

Linda Berglund

linda.berglund@dagensmedicin.se


Petra Noreback blir statssekreterare hos socialminister Jakob Forssmed (KD). Hon är chefsekonom hos Kristdemokraterna och har också arbetat som politiskt sakkunnig inom finans- och skattepolitik. Som statssekreterare kommer hon att arbeta med frågor inom ministerns ansvarsområden folkhälsa, idrott, civilsamhälle, psykiatri, tandvård, e-hälsa och apoteksfrågor. 

Den tidigare ambassadören för arbetet mot människohandel, Per-Anders Sunesson, blir statssekreterare hos sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD). Han har tidigare arbetat på justitiedepartementet med brottsoffrens ställning i den straffrättsliga processen och på Socialstyrelsen som ansvarig för tillsynen över hälso- och sjukvård samt socialtjänsten.

Läs också: Här är de nya ministrarna med ansvar för vården och forskningen 

Hos äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) blir Anna Pettersson Westerberg statssekreterare. Hon är nationalekonom och var fram till utnämningen chef för Moderaternas riksdagskansli. 

Liberalernas tidigare partisekreterare Maria Nilsson blir statssekreterare hos utbildningsminister Mats Persson (L). Hon är tjänstledig från tjänsten som undervisningsråd på Skolverket och partiets högskole- och forskningspolitiska talesperson.

Vem som blir statssekreterare hos civilminister Erik Slottner (KD) är inte klart.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev