fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Dyraste läkarbesöken i Jönköping

Publicerad: 22 januari 2016, 12:55

Foto: Thinkstock

Läkarbesök i primärvården är dyrast i Jönköping och billigast i Västra Götaland. Det visar årets sammanställning av patientavgifterna.

Ämnen i artikeln:

Region Jönköpings länVästra GötalandsregionenStockholms läns landsting

I Region Jönköpings län kostar ett läkarbesök i primärvården 250 kronor efter att regionen vid årsskiftet höjt avgiften så att ett läkarbesök i primärvården och specialistvården nu kostar lika mycket. Den som besöker läkare på en vårdcentral i Västra Götaland kommer undan med en hundralapp i patientavgift. Det framgår av den årliga sammanställningen av patientavgifterna från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

När det gäller besök hos en specialistläkare utan remiss är Stockholm och Dalarna dyrast med en avgift på 350 kronor. Billigast är det i Kalmar, Värmland, Gävleborg, Västerbotten och Norrbotten med en avgift på 200 kronor.

För den som har en remiss är besöket hos specialistläkare dyrast i Dalarna med 350 kronor. I Stockholm betalar den som har en remiss från en annan specialist också 350 kronor medan den som har remiss från primärvården bara behöver betala 150 kronor. Billigast är det i Blekinge, Halland, Västra Götaland och Jämtland/Härjedalen där alla med en remiss endast betalar 100 kronor för det första besöket hos specialistläkare.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev