Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Egenproducerat på förslag i Sörmland

Publicerad: 29 augusti 2013, 07:05

Patienterna i Sörmland kan få kött från kossorna på landstingets egna mark.


Enligt ett förslag till Hållbarhetsnämnden ska landstingets restauranger i Landstinget Sörmland börja servera egenproducerat kött, skriver Södermanlands Nyheter. Köttet ska komma från kor på landstingets egna mark i området Nynäs. Förslaget som ska utredas är ett led i landstingets miljöstrategi.

Enligt Elin Rosén, jurist på Konkurrensverket, är inte de upphandlingsregler som gäller enligt lagen för offentlig upphandling, LOU, aktuella om en myndighet producerar varor eller tjänster för eget bruk, vilket gör att landstinget skulle kunna använda det egenproducerade köttet.

Men Ingrid Nyhlén Brede (M), ledamot i hållbarhetsnämnden, ifrågasätter att landstinget producerar kött.

– Det är på sätt och vis positivt att med egen köttproduktion för då kan vi ha insyn i hur köttet produceras. Men jag tycker inte att landstinget ska hålla på med annat än hälso- och sjukvård, säger hon till Södermanlands Nyheter.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev